Logo
De beste datingsites van België 2022

Een paar woorden over ons!

Het is inmiddels May 2022, dus kijken we terug naar de afgelopen drukke jaren. Wat begon als een ‘avontuurtje’ werd al snel de top informatie site voor online dating in Europa en is zich nu verder aan het uitbreiden in vooral Engels sprekende landen zoals de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australie.

Enkele feiten die ons succes bevestigen:

 • Onze 17 internationale websites, die datingsites vergelijken, zijn meer dan 50 miljoen keer bezocht.
 • Wij hebben meer dan 4 miljoen singles geholpen om een gepaste datingsite te vinden.
 • Inmiddels hebben we gratis op meer dan 10,000 e-mails van vrijgezellen een antwoord gegeven.
 • Onze websites zijn meer dan 1,000 keer door de media aanbevolen.

Datingsites - Onze missie vanuit de België

1. Waarom bestaat "online-datingsites.be"?

Laten we eerlijk zijn:

Welke gemiddelde, seksueel gerijpte Belgiëer wilt alleen zijn?!

Vriendenkringen veranderen constant. Miljoenen Belgiëers zijn zo nu en dan single en zijn om deze reden min of meer actief op zoek naar hun perfecte match.

Zelfs degenen die een serieuze relatie vermijden om te kunnen genieten van hun zeer gekoesterde vrijheid, hebben toch vaak een leuke metgezel nodig om tezamen verschillende activiteiten uit te voeren. Behalve dat zijn er ook een groot aantal mensen in een relatie, die op zoek zijn naar erotische avonturen en koppels die graag mensen willen vinden met dezelfde seksuele voorkeuren.

Nog enkele jaren geleden kon je de “zoekers” op feesten, in nachtclubs en bars ontmoeten of las je de jaarlijkse 80,000 contactadvertenties van dappere mannen en vrouwen in de kranten. Gelukkig bestaat er nu een andere mogelijkheid om mensen te ontmoeten: het internet! Dankzij het internet kan je op verschillende platforms in België je hart openstellen aan mensen met dezelfde interesses.

metaflake world

Hetzelfde geldt voor onze directe omgeving: kennissen, vrienden, familie…velen hebben één of ander dating site uitgeprobeerd en velen van hen werden tijdens de online zoektocht naar een partner met problemen geconfronteerd.

 • Een groot aantal van hen was hulpeloos aan het rondzwerven in de internet jungle, overweldigd door de oneindige mogelijkheden zoals online contactadvertenties, blind dates, online datingbureau’s, single travel, SMS flirt, video chat, met vaak meer dan honderd aanbieders bij elke tak.
 • Enkelen hadden zich geregistreerd bij één of meer datingsites, maar waren snel teleurgesteld. Technische mankementen, talloze nepprofielen, vervelende contacten of de verspreiding van persoonlijke gegevens aan een derde partij hebben voor onaangename ervaringen gezorgd.
 • Er werden vaak klachten ingediend over de lidmaatschapskosten: “In het begin werd er gezegd dat het lidmaatschap gratis was. Na een half uur invullen van de vragenlijst was ik klaar om te beginnen. Maar dat kon niet, want er werd een hoop geld gevraagd voor een premium lidmaastchap om wat flirt berichtjes te sturen.”

Andere vragen kwamen ook ter sprake, zoals: “Hoe maak ik een aantrekkelijk datingsiteprofiel? Is het belangrijk om een foto toe te voegen? Hoe streng moet ik zijn met mijn zoekcriteria? En hoe maak ik doeltreffende contacten?”

Opeens kwam het moment dat we tijdens een glaasje bier samen op het idee kwamen om een website te maken voor singles op internet, om ze bij te staan met uitgebreide en professionele informatie.

In de herfst van 2002 begonnen we met een intensief onderzoek in de jungle van Duitse dating websites. We werden geconfronteerd met een onhandelbaar aantal van ongeveer 1,800 Duitstalige datingsites: professionele en amateuristische sites, betrouwbare en onbetrouwbare sites, technisch gezien uitstekende en uiterst gebrekkige sites, sites met een groot aantal leden en andere met weinig bezoekers, enz. In februari 2005 steeg het aantal dating sites naar 2,500 (toen zijn we gestopt met tellen)… We begonnen met het organiseren van testen, werden hierdoor beter bekend met dit onderwerp en ontdekten een enorm uitbreidende industrie die nog niet onderzocht was.

2. Onze missie

Wij van online-datingsites.be zien onszelf als een onafhankelijke en objectieve waarnemer van de dating markt. We testen dating websites in relatie met hun kwaliteit, functionaliteit en integriteit. Met andere woorden, we testen hun prijs-kwaliteitverhouding.

Ons doel is niet alleen om de dagelijkse groeiende dating markt toegankelijk voor je te maken, maar ook om je te voorzien van praktijkgerichte tips over hoe je succes kunt boeken bij online daten. En dan het allerbelangrijkste, we willen vrijgezellen beschermen tegen het verliezen van veel geld aan fraudeurs bezig op dit gebied..

Onze informatie bestrijkt drie gebieden:

a) Categorie indeling en testen van dating sites:

 • Welke dating mogelijkheden biedt het internet aan? Wat is het verschil tussen contactadvertentie sites, datingsites, enz.? Welke datingsite past het beste bij mij?
 • Welke online dating aanbieders zijn betrouwbaar? Wat biedt elk dating platform aan? Wat zijn hun sterke en zwakke punten? Wat is hun prijs-kwaliteitverhouding?

 

b) Tips voor online dating:

 • Hoe maak ik succesvol contacten op dating websites?
 • Waar moet ik rekening mee houden bij het maken van contactadvertenties, datingprofielen, enz.?
 • Wat voor trucjes kan ik gebruiken bij specifieke dating sites? Hoe kan ik mijn kansen vergroten?
  Ga naar flirttips voor singles!!

 

c) Online dating achtergrond informatie:

 • Exclusieve interviews met oprichters en experts
 • Nieuws uit de wereld van datingsites

Bij het vergelijken van aanbieders is onze nummer één regel: eerlijkheid en onafhankelijkheid. Wij steken veel tijd en energie in onze beoordelingen om jou de ideale datingsite te kunnen aanraden. Onze hobby is bij wijze van spreken nu een serieuze zaak geworden, maar we genieten ook veel van de leuke momenten tijdens onze onderzoeken (we zijn zelf leden van alle geteste dating sites). Denk maar eens aan alle blind dates die we hebben gehad ;)

3. We hebben je feedback nodig!

Desondanks kunnen we alleen onze missie voltooien met behulp van jouw getuigenissen. Dit is de enige manier om onze beoordelingen te ondersteunen en ze een betekenis te geven.

Dus stuur snel je complimenten en kritiek naar ons toe! Je kunt via onze contact pagina op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Wij hopen dat je van onze website zal genieten en wensen je veel succes in het vinden van een partner!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!