Logo
De beste datingsites van België 2022
actuele-onderzoeksgegevens-over-hoogopgeleiden-datingsites

Vers uit de wetenschap:
Actuele onderzoeksgegevens over hoogopgeleiden datingsites

Wij bespreken hier de vraagstelling, of via hoogopgeleiden datingsites ten eerste procentueel meer en ten tweede duurzamer en gelukkiger relaties ontstaan dan via andere wegen om een partner te zoeken.

De discussie is omstreden, de meningen lopen uiteen – alleen wij hebben weer eens met de lepels der wijsheid gegeten ;-))

De beste online hoogopgeleiden datingsites

De hoogopgeleiden datingsites doen door middel van enquêtes en studies natuurlijk zelf uitgebreid onderzoek, hoe succesvol het eigen bemiddelings-proces wel mag zijn. Dat extreme standpunten met de absolute waarheid overeenkomen, is veeleer zelden. Logisch dat pas verliefden verliefder zijn en minder praten over echtscheiding.

Op de vraag of de hoogopgeleiden datingsites op basis van persoonlijkheidskenmerken tot procentueel meer en gelukkiger relaties leidt, is gewoon geen echt bevredigend antwoord te geven.

Net zo gecompliceerd als het is om achter de "perfecte hoogopgeleiden datingsites" te komen, is het een perfecte studie te construeren, waarmee men het succes werkelijk objectief zou kunnen meten... En zolang wordt gewoon met "meningen" geargumenteerd- we noemden dat op school altijd "hete lucht van A naar B verplaatsen“. Tegenwoordig wordt van verschillende kritiek kanten gehoord, waarop hoogopgeleiden datingsites een antwoord moet geven:

 • Kritiek van de klassieke huwelijksbemiddelaar:
  "Mensen willen met mensen communiceren, niet met machines. Een apparaat zal nooit dezelfde feeling voor de partnerkeuze hebben als een professionele hoogopgeleiden datingsites."
  Absoluut een goed argument. Alleen nogal dom, als men als klassieke hoogopgeleiden datingsites in gesprek precies bespeurt, hoe de gedroomde partner zou moeten zijn, maar helaas slechts 20 kandidaten in de kaartenbak heeft... Aan de andere kant kan een huwelijksbemiddelaar van vlees en bloed angsten wegnemen, overdreven verwachtingen van het zoeken naar een partner relativeren, enz.
 • Kritiek van biologen & evolutieonderzoekers:
  "De partnerkeuze wordt grotendeels gecontroleerd door onderbewuste "instincten"en selektierelevante stimuli, zoals de geschapenheid van het achterwerk of de aparte geuren. Hoe moet dat via internet functioneren?
  Dazu Warren, der Gründer von eHarmony.com: "Meer als 75% van de biologische en chemische aantrekkelijkheid is verdampt na een paar maanden en dus voor een gelukkig resultaat op lange termijn van geen belang."

Kritiek van contactadvertentie sites:

 • "De single ziet op een hoogopgeleiden datingsites slechts zeer weinig andere singles, meestal zelfs zonder foto‘s –alleen maar diegene, die hem toegewezen zijn..."
 • ...daarvoor hoeft hij zich echter noch bloot te stellen noch geconfronteerd te worden met de enorme concurrentie op de flirtsites.

 

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!